Az objektív is lehet szubjektív!

Egészség

A goji bogyó felturbózza a szervezetet

Goji bogyó

Goji bogyó

Néha mindenki szervezetének szüksége van egy kis extra segítségre, hogy megfelelőképpen szuperálhasson a rohanós hétköznapokban. A goji bogyó pedig tökéletesen képes ellátni ezt a nem mindennapi feladatot. A goji bogyó hatása rendkívül sokrétű, éppen ezért, akár gyermekről, akár felnőttről van szó, mindenképpen érdemes elkezdeni a goji berry kúrát. A fenti oldalra kattintva, több típusú kezelést is megismerhet, így garantáltan mindenki megtalálja a neki valót.
Continue reading

Seatone zöldkagyló a bioboltok kínálatában

Seatone zöldkagyló a bioboltok kínálatában

Seatone zöldkagyló a bioboltok kínálatában

Az egészség megőrzéséhez a porc- és ízületi szövetek karbantartása is hozzátartozik. Manapság rengetegen végeznek irodai munkát vagy sokat ülnek autóban és ez a fajta mozgáshiány nagyban hozzájárul az ízületi bántalmak kialakulásához. A Seatone zöldkagyló kapszula a fájdalmak megszüntetéséhez és a megelőzés érdekében egyaránt használható. A Seatone zöldkagyló kivonat több biobolt kínálati listáján is szerepel. Ez a jótékony hatású készítmény alapanyaga Ausztrália és Óceánia térségéből származik.
Continue reading

A Spirulina bolt színes kínálata

A Spirulina bolt színes kínálata

A Spirulina bolt színes kínálata

A spirulina nem más, mint egy mikroalga, ami az édes és sós vizekben egyaránt megtalálható. Szemmel alig látható, de az emberi szervezetnek számtalan olyan hatóanyagot tartalmaz, ami nélkülözhetetlen a normális működéséhez. A Spirulina bolt többféle kiszerelésben kínálja eladásra, így minden vásárló könnyedén megtalálja a számára megfelelőt. A spirulina immunerősítőként egyaránt szedhető. Klorofill tartalma erős antioxidáns hatással bír, így felveszi a harcot a káros szabadgyökökkel szemben.
Continue reading

A PMS szindróma sokakat érint

PMS szindróma

Ha egy nő a menstruációs periódusa előtt kb. két héttel kezdődően levert és fáradékony, rossz közérzete pedig semmivel sem javítható, akkor valószínűleg premenstruációs szindrómában szenved.

A PMS szindróma nagyon zavaró lehet azoknak, akik amúgy sok energiával rendelkeznek. A furcsa betegség vagy állapot ideje alatt, gyakori a mellfájás vagy mellfeszülés is, jön az erős migrén, nem beszélve a kellemetlen puffadásról és ízületi fájdalmakról.

Continue reading

Közeleg az allergiaszezon, mit lehet tenni?

Nem reménytelen a harc a pollenallergia ellen

Hazánk elhelyezkedésének köszönhetően abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy négy évszak előnyeit is élvezhetjük. Mindenkinek van kedvenc évszaka, sokan a tavaszt szeretik a legjobban. Van azonban pár olyan dolog, ami nagyon el tudja rontani az örömöt. Nem éppen kellemes a tavasz amikor allergiás az ember, ezért fontos tudni, hogy mit lehet tenni a pollenallergia ellen.

Nem kell ugyanis szótlanul viselni a kellemetlen tüneteket, hiszen ha néhány dolgot komolyan veszünk, akkor teljes mértékben leküzdhetjük ezt a kínzó problémát. Mivel ennek a betegségnek az esetén az immunrendszer olyan anyagok ellen védekezik, amelyek a mindennapi környezetünkben jelen vannak és a legtöbb embernek nem okoznak problémát, ezért nyilvánvaló, hogy nem lehet őket teljes mértékben kiküszöbölni, de azért nem vagyunk teljesen tehetetlenek. Az első dolog, amit megtehetünk a pollenallergia ellen, az a lakásunk tisztaságára való fokozott figyelem. Continue reading

Finomságokat nyújt a vegetáriánus étterem Erdély szívében

Vegetáriánus étterem Erdély szívében

A nyár első jeleire azonnal felvehetjük a hátizsákot és elindulhatunk egy tartalmasabb túrára, ahol megismerhetjük önmagunkat és a helyi ételcsodákat is. Ha vágyunk valami igazán egyedire, akkor a vegetáriánus étterem Erdély szívében az, amit nem szabad kihagynunk. Ismerjük meg a helyi alapanyagokból hagyományosan elkészített gasztronómiai költeményeket! Continue reading

Előzze meg a kutya megfázás előfordulását!

Kutya megfázás

Azt mondják, hogy a kutyáknak a szőrük a ruhájuk, nem szükséges mellényt vagy bármilyen más ruhadarabot rájuk adni. Lehet, hogy ez így van, azonban mégsem lehet kizárni a kutya megfázás esetleges előfordulását.

Amikor a kutyus beteg, állatorvoshoz kell vinni, aki felírja a hatásos kezelést, így viszont gyógyszeres készítményeket adunk kedvencünknek. A megelőzés viszont sokkal hatásosabb, ami azt jelenti, hogyha a kutyánk immunrendszerét felerősítjük valamilyen gyógynövényes készítménnyel és természetesen vigyázunk rá, akkor elkerülhetővé válik a kutya megfázás is. Continue reading

Miben rejlik az Acerola C vitamin sikere?

Gazdag vitamin forrás

Testünk összetett működését sok apró tényező is befolyásolja mind pozitív, mind negatív irányba. Ezért a pajzsmirigy alulműködés kezelése természetesen a legideálisabb, mert így nem tesszük ki a szervezetünket káros mellékhatásoknak. Amikor olyan tüneteket tapasztalunk, amelyek erre utalnak, akkor semmiképpen ne olyan készítményekhez forduljunk, amelyek több kárt okoznak, mint amennyi hasznot! Mint minden zavar esetében, itt is előbb meg kell találni az okot, ami kiváltja a tüneteket.

A pajzsmirigy esetében sokszor tápanyaghiány húzódik meg, ezért a pajzsmirigy alulműködés kezelése természetesen gyakorlatilag azt jelenti, hogy pótoljuk ezeket az anyagokat. Legfontosabb ásványi anyag a jód és a szelén, ha ezek hiányoznak, akkor nem tud elegendő pajzsmirigy hormon termelődni. Ezeket persze természetes forrásból pótolni olyan ételekkel vagy étrend-kiegészítőkkel, amelyek növényi hatóanyagokat tartalmaznak.

Continue reading

Rendkívül hatékony az izomlazító kenőcs

Ízületi fájdalom

Bárkivel megtörténhet, hogy egy hirtelen mozdulat hatására valamelyik izom megfeszül és minden további mozdulatra fájdalmasan reagál. Ez lehet sportolás vagy fizikai tevékenység végzése közben, ilyenkor pedig azonnal abba kell hagyni a testmozgást, ami nem nehéz, hiszen ha fáj, ösztönösen a pihentetjük. Száz szónak is egy a vége, az izomhúzódás tünetei bizony fájdalommal járnak együtt. Amikor egy rossz mozdulat nyomán az izom összehúzódik, úgy is marad.

A merev izom pedig lényegesen sérülékenyebb, feszítés hatására könnyen szakadás következhet be az izomszövetben. Ezt a komoly problémát megelőzendő, szüneteltetni kell a mozgást. Tulajdonképpen bármilyen tevékenység közben kialakulhat izomhúzódás, még a legegyszerűbb, hétköznapi munka során is. Ilyenkor az izomhúzódás tüneteinek a kezelése a legfőbb cél, az izomszakadás és más komolyabb sérülés megelőzése végett. Tehát, amennyiben megjelennek az izomhúzódás tünetei, legfontosabb a pihentetés, a kezdeti időszakban meleg borogatás és persze nem szteroid gyulladáscsökkentő kenőcsök alkalmazása.

Continue reading