Az objektív is lehet szubjektív!

Egészség

5 egyszerű módszer a száraz szem ellen

A számítógép vagy más kijelzők hosszú ideig tartó nézése csökkentheti a pislogás gyakoriságát, ami a száraz szem kialakulásához vezethet. Tudatosan próbáljon meg sűrűn pislogni, hogy természetes módon történjen a hidratáció. Egy másik hosszú távú megoldás lehet még a Rexon-Eye kezelés, mely akár 1-1.5 évig is védhet a tünetekkel szemben.

Egy olyan eszközzel történik, ami a száraz szem szindróma minden tünetén javíthat. A működését illetően azt kell tudni, hogy kis teljesítményű, nagyfrekvenciás elektromos mezők által élénkíti a könnytermelésért felelős mirigyek anyagcseréjét, illetve természetes regenerálódását. A hatékonyságát nem lehet megkérdőjelezni, hiszen számos klinikai eredmény alátámasztja. Continue reading

Szürkehályog kezelése: műtéttel vagy műtét nélkül?

szürkehályog

Szürkehályog

Egyre több ember küzd különböző szembetegséggel Magyarországon, amelyek között vannak olyanok, amelyek korrigálhatóak gyógyszerekkel, szemüveggel, mások viszont operáció nélkül nem kezelhetőek. Ezek egyike a szürkehályog, más néven cataracta, amire nem létezik hatásos gyógymód, csak a műtéti beavatkozás. Nem véletlen hangsúlyozzák a drnagymihaly.hu weboldalon, hogy csakis műtéttel kezelhető a szürkehályog. Ez a betegség a szemlencse állományának elszürkülésével jár, ami magyar nevét (szürkehályog) a pupillán megjelenő szürke elszíneződésről kapta.

Lassan alakul ki, kezdetben alig befolyásolja a látást, csak később jelentkeznek a kellemetlen tünetek. Jellegzetes szimptómák kísérik a látásromlást, mint például az, hogy egyre erősebb szemüvegre lehet szüksége az érintettnek, nő a szem fényérzékenysége, zavarok észlelhetőek a színérzékelésben, kettőslátás jelentkezik, romlik a térlátás stb. Az említett esetekben elengedhetetlen a szürkehályog műtét elvégzése. Continue reading

A goji bogyó felturbózza a szervezetet

Goji bogyó

Goji bogyó

Néha mindenki szervezetének szüksége van egy kis extra segítségre, hogy megfelelőképpen szuperálhasson a rohanós hétköznapokban. A goji bogyó pedig tökéletesen képes ellátni ezt a nem mindennapi feladatot. A goji bogyó hatása rendkívül sokrétű, éppen ezért, akár gyermekről, akár felnőttről van szó, mindenképpen érdemes elkezdeni a goji berry kúrát. A fenti oldalra kattintva, több típusú kezelést is megismerhet, így garantáltan mindenki megtalálja a neki valót.
Continue reading

Seatone zöldkagyló a bioboltok kínálatában

Seatone zöldkagyló a bioboltok kínálatában

Seatone zöldkagyló a bioboltok kínálatában

Az egészség megőrzéséhez a porc- és ízületi szövetek karbantartása is hozzátartozik. Manapság rengetegen végeznek irodai munkát vagy sokat ülnek autóban és ez a fajta mozgáshiány nagyban hozzájárul az ízületi bántalmak kialakulásához. A Seatone zöldkagyló kapszula a fájdalmak megszüntetéséhez és a megelőzés érdekében egyaránt használható. A Seatone zöldkagyló kivonat több biobolt kínálati listáján is szerepel. Ez a jótékony hatású készítmény alapanyaga Ausztrália és Óceánia térségéből származik.
Continue reading

A Spirulina bolt színes kínálata

A Spirulina bolt színes kínálata

A Spirulina bolt színes kínálata

A spirulina nem más, mint egy mikroalga, ami az édes és sós vizekben egyaránt megtalálható. Szemmel alig látható, de az emberi szervezetnek számtalan olyan hatóanyagot tartalmaz, ami nélkülözhetetlen a normális működéséhez. A Spirulina bolt többféle kiszerelésben kínálja eladásra, így minden vásárló könnyedén megtalálja a számára megfelelőt. A spirulina immunerősítőként egyaránt szedhető. Klorofill tartalma erős antioxidáns hatással bír, így felveszi a harcot a káros szabadgyökökkel szemben.
Continue reading

A PMS szindróma sokakat érint

PMS szindróma

Ha egy nő a menstruációs periódusa előtt kb. két héttel kezdődően levert és fáradékony, rossz közérzete pedig semmivel sem javítható, akkor valószínűleg premenstruációs szindrómában szenved.

A PMS szindróma nagyon zavaró lehet azoknak, akik amúgy sok energiával rendelkeznek. A furcsa betegség vagy állapot ideje alatt, gyakori a mellfájás vagy mellfeszülés is, jön az erős migrén, nem beszélve a kellemetlen puffadásról és ízületi fájdalmakról.

Continue reading

Közeleg az allergiaszezon, mit lehet tenni?

Nem reménytelen a harc a pollenallergia ellen

Hazánk elhelyezkedésének köszönhetően abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy négy évszak előnyeit is élvezhetjük. Mindenkinek van kedvenc évszaka, sokan a tavaszt szeretik a legjobban. Van azonban pár olyan dolog, ami nagyon el tudja rontani az örömöt. Nem éppen kellemes a tavasz amikor allergiás az ember, ezért fontos tudni, hogy mit lehet tenni a pollenallergia ellen.

Nem kell ugyanis szótlanul viselni a kellemetlen tüneteket, hiszen ha néhány dolgot komolyan veszünk, akkor teljes mértékben leküzdhetjük ezt a kínzó problémát. Mivel ennek a betegségnek az esetén az immunrendszer olyan anyagok ellen védekezik, amelyek a mindennapi környezetünkben jelen vannak és a legtöbb embernek nem okoznak problémát, ezért nyilvánvaló, hogy nem lehet őket teljes mértékben kiküszöbölni, de azért nem vagyunk teljesen tehetetlenek. Az első dolog, amit megtehetünk a pollenallergia ellen, az a lakásunk tisztaságára való fokozott figyelem. Continue reading

Finomságokat nyújt a vegetáriánus étterem Erdély szívében

Vegetáriánus étterem Erdély szívében

A nyár első jeleire azonnal felvehetjük a hátizsákot és elindulhatunk egy tartalmasabb túrára, ahol megismerhetjük önmagunkat és a helyi ételcsodákat is. Ha vágyunk valami igazán egyedire, akkor a vegetáriánus étterem Erdély szívében az, amit nem szabad kihagynunk. Ismerjük meg a helyi alapanyagokból hagyományosan elkészített gasztronómiai költeményeket! Continue reading

Előzze meg a kutya megfázás előfordulását!

Kutya megfázás

Azt mondják, hogy a kutyáknak a szőrük a ruhájuk, nem szükséges mellényt vagy bármilyen más ruhadarabot rájuk adni. Lehet, hogy ez így van, azonban mégsem lehet kizárni a kutya megfázás esetleges előfordulását.

Amikor a kutyus beteg, állatorvoshoz kell vinni, aki felírja a hatásos kezelést, így viszont gyógyszeres készítményeket adunk kedvencünknek. A megelőzés viszont sokkal hatásosabb, ami azt jelenti, hogyha a kutyánk immunrendszerét felerősítjük valamilyen gyógynövényes készítménnyel és természetesen vigyázunk rá, akkor elkerülhetővé válik a kutya megfázás is. Continue reading