Az objektív is lehet szubjektív!

A legjobb PS5 exkluzív játékok idén – Ezekre érdemes várni!

A videojátékok szerelmesei valószínűleg nagyon várják már az új kihívásokat és kalandokat. Ha még nincs Playstation 5 készüléked, kattints IDE! Idén az egyik legjobban várt játék a Prince of Persia: The Lost Crown, ami bőven tartogat izgalmakat. Tudni kell, hogy nem a 2010-es The Forgotten Sands folytatásának szánták a tervezők, hiszen önmagában is kiválóan érthető eredeti sztorival.

Fontos megemlíteni, hogy ebben a játékban is a híres herceg a főszereplő, viszont nem őt irányíthatod, hanem egy ifjú harcost. A hős elindul megmenteni a herceget egy Mount Qaf nevű elátkozott városba, ahol még az idő is veszélyes ellenség és jól összekuszálja az események szálait.

A fejlesztők nem sajnálták az időt és az energiát a tökéletes körítés és háttér sztori kivitelezésére. A játék egyik nagy erőssége a pazar harcrendszer, amire szükség is lesz a főhősnek a veszélyes ellenfelekkel való küzdelem során. A pályán begyűjthető kristályok segítségével fejleszthető a fegyvertár. Az előrehaladáshoz elengedhetetlen a jó reflex és a logika, hiszen különböző fejtörőket is meg kell majd oldanod.

A Tekken8 valószínűleg nem okoz csalódást

A játékról előzetesen lehet tudni néhány fontos információt, például azt, hogy az Unreal Engine hajtja majd, aminek a jelenléte szembetűnő lesz. Amikor játszol könnyen észreveheted majd harc közben azt, hogy az eső és az izzadságcseppek legördülnek a főhősök arcán.

A tervezők nem zárták ki annak a lehetőségét, hogy lehetnek vendégszereplők a játékban csakúgy, mint a Tekken7-ben. Érdekességként meg kell említeni, hogy a Tekken8 először konzolokra lett bejelentve, amire eddig még nem volt példa a széria történetében. A Rise of the Ronin egy izgalmas játék, amit szintén érdemes lesz kipróbálnod.

A 19.századi Japánban játszódik a történet. A dinamikusan kibontakozó story a saját döntéseidtől és cselekedeteidtől függően fog fejlődni. A játékmenet során sok érdemes karakterrel találkozhatsz és eldöntheted, hogy szövetséget kötsz velük vagy ellenséggé válsz. Magával ragadó történettel rendelkezik, a csaták összetettsége pedig bármilyen játékstílushoz nagyszerűen igazodik.

A jó szórakozás garantált

Bőven lesznek érdekes játékok az említetteken kívül is, például a Stellar Blade, ami hihetetlen vizuális élményt nyújt. A főszereplőnek az lesz a dolga, hogy újraépítse Xion városát, amit ismeretlen lények elpusztítottak és uralnak. Az Alon in the Dark egy másik igencsak várt játék, ami az 1920-as években játszódik.

Leginkább a felfedezésekre, az atmoszférára és az előrehaladáshoz nélkülözhetetlen feladványokra épül. A küzdelmek jelentős kihívásokat jelentenek, ami a korlátozott lőszerkészletnek tudható be. A listát még hosszú ideig lehetne sorolni, mivel a tervezők 2024-ben is kitettek magukért.

Bármelyik játékot is választod, biztosan nem fogod megbánni, hiszen hatalmas kalandokban lehet részed. Az interneten, pontosabban a konzolkiraly.hu oldalon további információkat olvashatsz a témával kapcsolatban. A PS5 egy igazán sokoldalú konzol, ami a játékon kívül számos szórakozási lehetőséget nyújt. Ha eddig még nem tetted meg, akkor szerezd be mihamarabb!