Az objektív is lehet szubjektív!

A keresőmarketing feladata: SEO alap tudnivalók

A keresőmarketing az online marketing egyik alapvető eleme, amely a keresőmotorokban történő népszerűsítésre és optimalizálásra összpontosít. Ez az egyik legfontosabb része a Google keresőoptimalizálásnak. A keresőmarketing fő feladata, hogy növelje egy weboldal vagy vállalkozás online láthatóságát a keresőmotorok találati listájában. Az emberek általában keresőmotorokat használnak, amikor információt, termékeket vagy szolgáltatásokat keresnek az interneten.

Az a cél, hogy a weboldalak megjelenjenek a releváns keresőkifejezésekkel kapcsolatos találatok között, és vonzzák a látogatókat. A SEO alapvetően arra törekszik, hogy egy weboldalt jobb helyezésre hozzon a keresőmotorok találati listájában. Ehhez különböző technikákat alkalmaz, amelyek javítják a weboldal szerkezetét, tartalmát és hivatkozásait. Érdemes persze néhány fontos alapvetést említeni itt.

A kulcsszókutatás az egyik legfontosabb lépés az SEO folyamatban. Ez magában foglalja a releváns kulcsszavak és kifejezések azonosítását, amelyekre a célközönség valószínűleg rákeres a keresőmotorokban. A megfelelő kulcsszavak kiválasztása segít abban, hogy a weboldal releváns legyen és jobb helyezést érjen el a keresőmotorokban.

Az on-page optimalizáció magában foglalja a weboldal szerkezetének és tartalmának optimalizálását, vagyis például a kulcsszavak használatát a címekben, meta leírásokban, címkékben és a tartalomban. Az on-page elemeknek relevánsnak és jól strukturáltnak kell lenniük a keresőmotorok és a látogatók számára. A hivatkozások, más néven backlink-ek szintén fontos szerepet játszanak az SEO-ban. Ez a más weboldalakról származó hivatkozásokat jelenti a céloldalra.

Minél több és minőségibb hivatkozás mutat a weboldalra, annál jobb helyezést érhet el a keresőmotorokban. A hivatkozások mennyisége és minősége befolyásolja a weboldal hitelességét és „tekintélyét”. Fontos azonban megjegyezni, hogy a spam vagy alacsony minőségű hivatkozások károsíthatják a weboldal rangsorolását. Ezért kiemelt figyelmet kell fordítani a minőségi hivatkozások megszerzésére a keresőmarketing stratégiában.