Az objektív is lehet szubjektív!

Védjük napelemes kandeláberekkel is Földünket!

Napelemes kandeláber

Egy indián közmondás szerint, a földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön. Arra pedig, amit kölcsön kapunk, illik a tőlünk telhető lehető legjobban vigyázni, hiszen egyszer majd vissza kell adni. Sajnos a mi földünkre általában nem figyelünk oda kellőképpen, pedig sok mód lenne az óvására.

Az egyik például a napelemes kandeláber, amivel nemcsak sok áramot meg lehet spórolni, hanem a környezetünket is lehet védeni, hiszen minimális az általa okozott fényszennyezés és az ökológiai lábnyom, hiszen nem bocsát ki UV- és infrasugárzást. Nem elhanyagolandó az a tény sem, hogy ezekkel a lámpákkal 10 év alatt darabonként kb. 2-3 tonnával csökkenthető a szén-dioxid kibocsátás.

Aki ilyen napelemes kandeláber segítségével világítja meg az udvart vagy hozzájárul ahhoz, hogy köztereken ilyeneket használjanak, az sokat tesz annak érdekében, hogy az unokáinknak hátrahagyott föld élhető és szép legyen, ezáltal ne kelljen a természeti katasztrófáktól félni, amelyeket a folyamatos természeti kizsákmányoltság okozhat.