Az objektív is lehet szubjektív!

A pozitív életszemlélet döntő jelentőségű

A pozitív életszemlélet sokat segíthet

Elég minden napnak a maga baja, írja az evangélista és ennek a kijelentésnek az igazságával általában azok is egyetértenek, akik amúgy nem tartják magukat vallásosnak. Tulajdonképpen az ember lelki egészségét védi ez a mondat, a pozitív életszemlélet mellett voksol.

Gyakran lehet azt tapasztalni, hogy egy szerencsétlenség bekövetkeztekor van, aki már rögtön tovább is gondolja az eseményeket, természetesen a legsötétebb változatban és lejátssza maga előtt a filmet, hogy miként fog most minden teljesen tönkremenni. Így már nemcsak az aktuális nehézséggel kell/kellene megküzdenie, hanem azokkal is, amelyekről már tudni véli, hogy bekövetkeznek. Persze ezzel a negatív gondolkodással csak megkönnyíti azt, hogy rossz irányba mozduljanak el a dolgok, hiszen a negatívizmusával szinte leblokkolja magát.

Az viszont, ha a pozitív életszemlélet megmarad a legnehezebb helyzetekben is, egy olyan többletenergiát ad, ami segít elmozdulni a megoldás irányába. A döntés, hogy melyik utat választja, minden embernek a saját kezében van.