Az objektív is lehet szubjektív!

Fotózás digitális gépekkel

Kedvelt fotós téma az esküvői fotózás

Kedvelt fotós téma az esküvői fotózás

Aki egy kis kreativitást is érez magában és a fotózás szimpatikus neki, ma profi minőségben készíthet képeket. Ez a profi fotósoknak jelent egy kis konkurenciát, de igazából a jó képek készítéséhez rengeteg gyakorlat, némi tudás és egy kicsit összetettebb gép is kell. Persze a mai digitális gépek a legtöbb ember számára már anyagilag elérhetőek és nagyon sokan választják ezt a kreatív kikapcsolódást és rááldoznak a vásárlásra egy kicsit több pénzt.

Nem beszélve arról, hogy olyan képszerkesztő számítógépes programok vannak, amelyekkel olyan képeket is készíthetünk, amelyek a természetben és a valóságban nem is léteznek. Tehát tényleg csak a fantázia, a pénztárca és az idő szab határt a kreativitásnak. Természetesen a profik már itt is szakosodtak, hiszen sokan közülük bizonyos témákkal foglalkoznak. A leggyakoribb a reklám fotózás, a divat és a portfolió fotózás, hiszen talán ezek a legkeresettebbek és a legszéleskörűbben felhasználhatóak. A szakosodás oka elég egyszerű.

A fényképezőgépek mellé olyan felszerelést kell biztosítani, amelyek ára gyakran meghaladja magának a gépnek az árát. Ezek leggyakrabban a speciális objektívek, amelyek bonyolult lencseszerkezetével kiváló nagyítások és kicsinyítések készíthetők. Sőt a legtöbb digitális géppel mozgókép is készíthető, ez csak memóriakártya kérdése. Amikor akár az amatőr, akár a profi fotós ”szeme rááll” egy témára, minél jobban boncolgatja, annál több megoldási lehetőség jelenik meg. Nem mindenki tud mindent fotózni , általában mint ahogy kedvelt ételek és színek, úgy kedvelt témák is vannak.