Az objektív is lehet szubjektív!

Rendkívül hatékony az izomlazító kenőcs

Ízületi fájdalom

Bárkivel megtörténhet, hogy egy hirtelen mozdulat hatására valamelyik izom megfeszül és minden további mozdulatra fájdalmasan reagál. Ez lehet sportolás vagy fizikai tevékenység végzése közben, ilyenkor pedig azonnal abba kell hagyni a testmozgást, ami nem nehéz, hiszen ha fáj, ösztönösen a pihentetjük. Száz szónak is egy a vége, az izomhúzódás tünetei bizony fájdalommal járnak együtt. Amikor egy rossz mozdulat nyomán az izom összehúzódik, úgy is marad.

A merev izom pedig lényegesen sérülékenyebb, feszítés hatására könnyen szakadás következhet be az izomszövetben. Ezt a komoly problémát megelőzendő, szüneteltetni kell a mozgást. Tulajdonképpen bármilyen tevékenység közben kialakulhat izomhúzódás, még a legegyszerűbb, hétköznapi munka során is. Ilyenkor az izomhúzódás tüneteinek a kezelése a legfőbb cél, az izomszakadás és más komolyabb sérülés megelőzése végett. Tehát, amennyiben megjelennek az izomhúzódás tünetei, legfontosabb a pihentetés, a kezdeti időszakban meleg borogatás és persze nem szteroid gyulladáscsökkentő kenőcsök alkalmazása.

De jók lehetnek a fájdalom- és gyulladáscsökkentő hatású gyógynövények kivonatát tartalmazó krémek is. Recept nélkül is kapható izomlazító kenőcs a gyógyszertárakban. Ha ezeket rendszeresen használja, akkor jelentősen csökkenhetnek a kínzó panaszok. A törzs és a végtagok harántcsíkolt izomzatának állandó feszülése, merevsége együtt jár a krónikus neurológiai és reumatológiai betegségekkel. Ezek az izmok a mozgásért felelősek és ha merevvé válnak, nagyon tudják gátolni a mozgást.

Az izomlazító kenőcs enyhítheti a kellemetlen tüneteket ebben az esetben. Ugyanakkor sportolás előtt is tanácsos ezt a készítményt alkalmazni, természetesen, csak a megfelelő bemelegítés kíséretében, mivel a bemelegítetlen, merev izom sérülékenyebb. Mielőtt beszerezné az izomlazító kenőcsöt, érdemes tájékozódnia, hogy a különböző hatóanyagok milyen helyzetben segítenek. Ezek a készítmények ugyan többfélék lehetnek, de egy közös bennük, mind igen hatékonyak.

Print Friendly, PDF & Email