Az objektív is lehet szubjektív!

Mit kell tudni az ablak szabvány méretekről?

Ablak szabvány méretek

Elképesztően sokat fejlődött az ablakgyártás technológiája és ezzel együtt a termékek is. Manapság a modern nyílászáróknál megfigyelhető, hogy már nincsenek ablak szabvány méretek. Mit is jelent ez egy vásárlónak? Nos, emiatt minden egyes termék egyedülálló és számos szempont szerint igazodik az ember igényeihez, legyen szó a méretről, alapanyagról vagy éppen a külső adottságokról.

Ezért is készíthető el az a kellék, amelyik minden téren ideális. Persze még mindig megvehetőek azok a gyenge minőségű, előre gyártott ablakok, amelyeket hazánkban szabvány méretként forgalmaznak. Bár ezek a tartozékok nem kerülnek sokba, de megvan a hátrányuk is, hiszen azok nem tartanak sokáig, hamar elromlanak.

Mivel az ablak szabvány méretek a legtöbb esetben nem felelnek meg, előnyösebb elkészíttetni a szakemberekkel az a produktumot, amelyik jól néz ki, ellenálló és sokáig kiválóan használható. Az ablak szabvány méretekkel ellentétben, a mai termékek esetében örülni lehet annak is, hogy sok cégnél jó minőségű, UV álló alapanyagokból készülnek, ezért a vevő egy olyan nyílászárót vehet meg, amelyikkel semmi gondja sem lesz.

Ha a régi kellék már nem működik jól, vagy a lakás felújítása után a tulaj szeretne újakat, akkor csakis az ablakcsere Pécs városában jöhet szóba, amelyiknél segíteni tud az ablakvilagguru.hu oldalon fellelhető vállalkozás. Az itteni csapat akkor is rendelkezésre áll, amikor tégla épületekről van szó, és a beépítéshez nem szükséges a csere.

Ekkor bent marad a régi ablaktok a falban. Ez jóval gyorsabb és olcsóbb megoldásnak bizonyul. Nyilvánvalóan, ha a régi ablaktok úgymond szelel, akkor az új ablak energiahatékonysága nem fog érvényesülni. Erre mindig odafigyelnek a szakemberek.

Ha az ablakcsere Pécs városában a cél, és nincs szükség bontásra, akkor először is a profik a régi ablakszárnyakat leszedik és levágják a zsanérokat és a meglévő tokba teszik az új nyílászárókat. A bontás nélküli ablakcsere egyik negatívuma, hogy emiatt a szigetelés nem mindig lehet tökéletes. Ha az ablakcsere Pécs településén a cél, akkor igenis megéri a kiváló szigetelésre törekedni.

Print Friendly, PDF & Email