Az objektív is lehet szubjektív!

Milyen helyzetben alkalmazzák a patch kábelt?

Patch kábel

Minden szakmában megvannak azok az eszközök, amelyeket csakis bizonyos helyzetekben használnak. Például az internetes hálózatok kiépítésekor az árnyékolatlan csavart érpárt alkalmazzák, ami UTP vezetékként ismert. Ennek az egyik fajtája a patch kábel, amivel roppant egyszerű dolgozni. Szerencsére a legtöbb munka rövid időn belül véghez vihető, ezen szerkezet alkalmazásával.

Ami a beszerelést illeti, két részre tudjuk osztani a terméknek a fajtáit. Az egyik a fali, míg a másik a lengőkábel. Az utóbbit nevezik patch kábelnek, ami leginkább a telepítéskor válik hasznossá. Egészen pontosan a helyzet dönti el, hogy az adott helyiségbe miként lehet megoldani a kábelkötést.

Szerencsére ezért is adott két lehetőség, mert a helyszín és a további körülmények hatással lesznek a választásra. Azzal szükséges tisztában lenni, hogy a patch kábel esetében a külső védőburkolat nem annyira merev, mint a falinál. Nem szabad megfeledkezni a szabványokról, amelyeket be kell tartani a bekötéskor. Csakis így lehet garantálni a biztonságos működést.

Print Friendly, PDF & Email