Az objektív is lehet szubjektív!

A hivatali vesztegetés komoly következményei

Hivatali vesztegetés

Azt, amikor valamilyen hivatali személynek pénzt próbálunk adni azért, hogy elnézzen nekünk egy szabálysértést, esetleg soron kívül elintézzen valamit, a törvény nem nézi jó szemmel. Ez a szabálysértés pedig a hivatali vesztegetés témába sorolható, amit súlyosan büntetnek. Ám azt is tudni kell, hogy aki kenőpénzt próbál adni akkor is büntetendő, hogyha a másik fél nem fogadta el.

Így csak a „lefizető” személy kérhető számon, ám vannak esetek, amikor az ügy mindkét tagja bűnösnek számít. Ez akkor van így, amikor a felajánlott pénzt el is fogadja a másik fél. A hivatali vesztegetés tehát éppen a fent említett esetektől és annak súlyosságától, körülményeitől függően pénzbírsággal, de olykor börtönnel is büntetendő.

A hivatali vesztegetés elfogadása például 2 évtől 8 évig terjedő elzárást vonhat maga után. Ez azért nem kevés idő. Hogyha Ön is szeretne többet megtudni erről a témáról, akkor kattintson Vidakovics ügyvéd weboldalára! Itt nemcsak részletes leírást talál, hanem segítő kezet is nyújtanak, ha kéri.

Print Friendly, PDF & Email