Az objektív is lehet szubjektív!

Étel fotózás

Ínycsiklandóbb a recept képekkel

Készül a birsalmasajt

Készül a birsalmasajt

Már nagyon régóta tudják, hogy az emberek először a fényképeket nézik meg és csak utána olvassák el a szöveget. Abból is általában a címet. Éppen ezért receptes oldalunkon is képekkel jelentetjük meg a beküldött recepteket. Valamiért sokkal kedveltebb, ha egy recept képekkel ellátott. Sőt, azt is szeretjük, ha nem csak a végeredményről érkezik fotó, hanem a munkafolyamat során is készülnek képek. Ezekkel ugyanis, noha a készítő számára lehet, hogy minden egyértelmű, de aki olvassa, annak sokkal könnyebb eligazodnia, ha az adott recept képekkel ellátott. Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Az ételfotózás sok türelmet igényel

Az ételfotó elkészítése nem egyszerű

Az ételfotó elkészítése nem egyszerű

A fényképezés célja a látott világ egy részének, egy adott pillanatának megörökítése, néha különösebb cél nélkül, de a legtöbbször határozott céllal, reklám, weboldal, katalógus számára. Az étel fotózás ritkán történik cél nélkül. Érdemes jól felkészülni rá, ne számítsunk arra, hogy mobiltelefonnal, vagy kompakt géppel tökéletes képet tudunk készíteni. A gép legyen egy komolyabb optikával felszerelt digitális fényképezőgép, mert az étel fotózás jó géppel is komoly feladat marad. Mindig a legszebb darabok legyenek a fényképen, és ha csak lehet, természetes fényben készüljenek a fotók. A képeket célszerű állványról készíteni, a jó beállítás megtalálásához hosszabb idő szükséges és ez alatt elfárad a kéz. Egy kattintás ide a folytatáshoz....

Egy speciális fotózási terület : az ételfotó

Különleges beállítást igényelnek az ételfotók

Különleges beállítást igényelnek az ételfotók

Az ételfotók készítése sokkal több, mint az, hogy letesszük a tányért és klikk. Aki készített már ételfotót, az tudja, hogy volt egy kis macera vele, hogy a képen ne csak egy maszat látszódjon. Sokakat megigéznek az újságokban, vagy akár az internetes oldalakon látott kristálytiszta képek az ételekről, amelyek látványa sokszor szebb, mint maga az étel íze. Szerintem az olyan ember, aki nem szereti az ételeket, ha főzni nem is, de legalább megenni, vagy gyönyörűséget találni egy szépen megterített asztalban, vagy egy jól feltálalt ételben, az ne várja el magától, hogy jó ételfotót tudjon készíteni.

Ha a fotóról szeretnénk beleharapni az ételbe, akkor elmondhatjuk, hogy sikerült. Ennek az egyik feltétele, a jó megvilágítás és az, hogy a kép fókusza az ételen, illetve annak kívánt részletén legyen. Ha nem emeljük ki a fő témánkat, akkor a kép biztosan belevész a részletekbe. Egy kattintás ide a folytatáshoz....