Az objektív is lehet szubjektív!

Egészség

A PMS szindróma sokakat érint

PMS szindróma

Ha egy nő a menstruációs periódusa előtt kb. két héttel kezdődően levert és fáradékony, rossz közérzete pedig semmivel sem javítható, akkor valószínűleg premenstruációs szindrómában szenved.

A PMS szindróma nagyon zavaró lehet azoknak, akik amúgy sok energiával rendelkeznek. A furcsa betegség vagy állapot ideje alatt, gyakori a mellfájás vagy mellfeszülés is, jön az erős migrén, nem beszélve a kellemetlen puffadásról és ízületi fájdalmakról.

Continue reading

Közeleg az allergiaszezon, mit lehet tenni?

Nem reménytelen a harc a pollenallergia ellen

Hazánk elhelyezkedésének köszönhetően abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy négy évszak előnyeit is élvezhetjük. Mindenkinek van kedvenc évszaka, sokan a tavaszt szeretik a legjobban. Van azonban pár olyan dolog, ami nagyon el tudja rontani az örömöt. Nem éppen kellemes a tavasz amikor allergiás az ember, ezért fontos tudni, hogy mit lehet tenni a pollenallergia ellen.

Nem kell ugyanis szótlanul viselni a kellemetlen tüneteket, hiszen ha néhány dolgot komolyan veszünk, akkor teljes mértékben leküzdhetjük ezt a kínzó problémát. Mivel ennek a betegségnek az esetén az immunrendszer olyan anyagok ellen védekezik, amelyek a mindennapi környezetünkben jelen vannak és a legtöbb embernek nem okoznak problémát, ezért nyilvánvaló, hogy nem lehet őket teljes mértékben kiküszöbölni, de azért nem vagyunk teljesen tehetetlenek. Az első dolog, amit megtehetünk a pollenallergia ellen, az a lakásunk tisztaságára való fokozott figyelem. Continue reading

Finomságokat nyújt a vegetáriánus étterem Erdély szívében

Vegetáriánus étterem Erdély szívében

A nyár első jeleire azonnal felvehetjük a hátizsákot és elindulhatunk egy tartalmasabb túrára, ahol megismerhetjük önmagunkat és a helyi ételcsodákat is. Ha vágyunk valami igazán egyedire, akkor a vegetáriánus étterem Erdély szívében az, amit nem szabad kihagynunk. Ismerjük meg a helyi alapanyagokból hagyományosan elkészített gasztronómiai költeményeket! Continue reading

Előzze meg a kutya megfázás előfordulását!

Kutya megfázás

Azt mondják, hogy a kutyáknak a szőrük a ruhájuk, nem szükséges mellényt vagy bármilyen más ruhadarabot rájuk adni. Lehet, hogy ez így van, azonban mégsem lehet kizárni a kutya megfázás esetleges előfordulását.

Amikor a kutyus beteg, állatorvoshoz kell vinni, aki felírja a hatásos kezelést, így viszont gyógyszeres készítményeket adunk kedvencünknek. A megelőzés viszont sokkal hatásosabb, ami azt jelenti, hogyha a kutyánk immunrendszerét felerősítjük valamilyen gyógynövényes készítménnyel és természetesen vigyázunk rá, akkor elkerülhetővé válik a kutya megfázás is. Continue reading

Miben rejlik az Acerola C vitamin sikere?

Gazdag vitamin forrás

Testünk összetett működését sok apró tényező is befolyásolja mind pozitív, mind negatív irányba. Ezért a pajzsmirigy alulműködés kezelése természetesen a legideálisabb, mert így nem tesszük ki a szervezetünket káros mellékhatásoknak. Amikor olyan tüneteket tapasztalunk, amelyek erre utalnak, akkor semmiképpen ne olyan készítményekhez forduljunk, amelyek több kárt okoznak, mint amennyi hasznot! Mint minden zavar esetében, itt is előbb meg kell találni az okot, ami kiváltja a tüneteket.

A pajzsmirigy esetében sokszor tápanyaghiány húzódik meg, ezért a pajzsmirigy alulműködés kezelése természetesen gyakorlatilag azt jelenti, hogy pótoljuk ezeket az anyagokat. Legfontosabb ásványi anyag a jód és a szelén, ha ezek hiányoznak, akkor nem tud elegendő pajzsmirigy hormon termelődni. Ezeket persze természetes forrásból pótolni olyan ételekkel vagy étrend-kiegészítőkkel, amelyek növényi hatóanyagokat tartalmaznak.

Continue reading

Rendkívül hatékony az izomlazító kenőcs

Ízületi fájdalom

Bárkivel megtörténhet, hogy egy hirtelen mozdulat hatására valamelyik izom megfeszül és minden további mozdulatra fájdalmasan reagál. Ez lehet sportolás vagy fizikai tevékenység végzése közben, ilyenkor pedig azonnal abba kell hagyni a testmozgást, ami nem nehéz, hiszen ha fáj, ösztönösen a pihentetjük. Száz szónak is egy a vége, az izomhúzódás tünetei bizony fájdalommal járnak együtt. Amikor egy rossz mozdulat nyomán az izom összehúzódik, úgy is marad.

A merev izom pedig lényegesen sérülékenyebb, feszítés hatására könnyen szakadás következhet be az izomszövetben. Ezt a komoly problémát megelőzendő, szüneteltetni kell a mozgást. Tulajdonképpen bármilyen tevékenység közben kialakulhat izomhúzódás, még a legegyszerűbb, hétköznapi munka során is. Ilyenkor az izomhúzódás tüneteinek a kezelése a legfőbb cél, az izomszakadás és más komolyabb sérülés megelőzése végett. Tehát, amennyiben megjelennek az izomhúzódás tünetei, legfontosabb a pihentetés, a kezdeti időszakban meleg borogatás és persze nem szteroid gyulladáscsökkentő kenőcsök alkalmazása.

Continue reading

A BCAA megelőzi az izmok lebontódását

BCAA

Az étel megvonása, a koplalás rendkívül veszélyes folyamatokat von maga után és ezzel lehetséges, hogy külsőleg viszonylag esztétikus eredményeket lehet elérni, azonban a szervezet belülről ezt nagyon is megsínyli. A boltokban kapható BCAA segítségével a lebontó folyamatoknak megálljt lehet parancsolni, amelyek természetesen az izmokat is érintik.

A testépítő kiegészítőket értékesítő üzletekben a BCAA több ízben is beszerezhető, ez pedig a fogyasztását rendkívül könnyűvé teszi és nem csupán gyümölcs-, hanem kólaíz is a kosárba helyezhető. A BCAA terméket érdemes edzések után fogyasztani, de akár az első étkezés előtt, éhgyomorra is. Continue reading

Az aranykolloid óvja a szívet

Nano Gold aranykolloid

Nano Gold aranykolloid

A szív- és érrendszer állapota számos veszélynek van kitéve. Napjainkban egyre több az ilyen jellegű megbetegedés, ezért a megelőzésre is nagyobb hangsúlyt fektetnek. Az aranykolloid oldat hatásai betegségekkel szemben olyan eredményeket mutatott fel, aminek láttán nem meglepő, hogy miért választják sokan ezt a Nano Gold aranykolloid alternatívát. Annak idején, már a középkorban is sokat kísérleteztek azzal, hogy miként lehet befolyásolni ezzel az fémmel például az agyi teljesítményt. Az aranykolloid ma már a természetes étrend kiegészítők közé sorolható.
Continue reading

Hajbalzsam a gyönyörű hajkoronáért

Tejkrémillatú hajbalzsam

Sajnos, bizonyos betegségek vagy a mindennapi stressz hatására töredezetté, károsodottá válik a hajunk, ami ellen hamar tenni kell valamit. Például remek megoldás ilyen esetekre a shea vajat tartalmazó, tejkrémillatú hajbalzsam, amit a karite.hu webáruházból szerezhetünk be.

Ez a termék ugyanis táplálja a száraz és károsodott hajat anélkül, hogy elnehezítené azt, selymes és puha állagot kölcsönözve neki. Egy kevés balzsamot kell kenni a haj teljes hosszára, rajta hagyni 3-5 percig, majd pedig alaposan le kell öblíteni a kívánt hatás eléréséhez. Continue reading

Napallergia krém minden porcikára

50 faktoros naptej

A napozás egy visszás dolog, hiszen azt szeretné az ember, hogy szépen barnuljon, mégsem akarja a Nap káros sugarainak hatását érezni évek múlva. Valamelyik irányban előbb-utóbb dönteni kell, mert mindkettő szinte lehetetlen, hogy teljesüljön a kozmetika mai tudására alapozva.

Hacsak nincs Önnél 50 faktoros naptej, akkor egy idő múlva a bőrt elérő sugarak kezdik pigmentálni a felszínét. Ez tulajdonképpen a bőrnek egyfajta védekező mechanizmusa, amit az erős sugárzásra ad. A sötétebb bőrfelszín ugyanis jobban el tudja nyelni a sugarakat, így kevesebb jut el mélyebb rétegekbe. Continue reading