Az objektív is lehet szubjektív!

A természetben történő Nordic Walking túra

Nordic Walking oktatás

Az ember egy életen át tanul, tehát sohasem késő új dolgokat megtapasztalni. Amennyiben az egészségét, az állóképességét, valamint a mozgáskoordinációját szeretné javítani, úgy javasolt kipróbálni a skandináv gyaloglást. Egyre felkapottabb a Nordic Walking oktatás, amin belül az ízületeket megkímélik a sportolók, ugyanis egyedi technikákat alkalmaznak a gyalogolás közben.

Lehet, hogy találkozott már ezzel az edzéssel vagy a túrázások során észrevette, hogy egyes emberek speciális botokkal teszik meg a távot. Ehhez a mozgáshoz elengedhetetlen a bot, aminek szükséges kiválasztani a megfelelő méretet, hogy az illeszkedjen a használójához. Szerencsére a Nordic Walking oktatás már a hazánkban is elérhető. Így formában tudja tartani magát, hiszen egyszerre égeti a zsírt és megőrzi a szervezet épségét.

Ezeket az egyedi gyaloglótechnikákat elsajátíthatja Ön is, ugyanis Szentendrén tartanak tanfolyamot, ahol ezt megtanulhatja. A Nordic Walking oktatás során több kilométert is megtehet a festői szépségű tájakon, ami leginkább a Pilis környékén található. A meetingmyself.hu honlapon többet olvashat erről a speciális edzésről, valamint annak az előnyös hatásairól.

Mindenképpen ajánlatos kipróbálni, hiszen nagy a valószínűsége, hogy megkedveli ezt a mozgásformát. Sőt, még gyerekeknek is javasolt, azonban az alsó korhatár legalább 10-12 év kell legyen. Ez azért kiemelten fontos, mert a Nordic Walking túra alatt a fiatalok hamar ráunhatnak a sétálásra. Amennyiben nem nagy természetkedvelők és nem értékelik a tájnak a lélegzetelállító látványát, akkor nagy eséllyel unatkozni fognak a gyaloglás alatt.

A Nordic Walking túra egyéni is lehet, ha azt szeretné, hogy vegyék figyelembe az egészségi állapotát. Szükség esetén még gyógytornásszal is lehet egyeztetni, hogy melyek azok a lépések és technikák, amelyeket ajánlatos használni a gyaloglás során. A Nordic Walking túra alatt 15 km-t is meg lehet tenni, de persze vállalhat kevesebbet is. A lényeg, hogy jól érezze magát a séta alatt és érezze a nyugodt és megfontolt testmozgásnak pozitív előnyeit.

Print Friendly, PDF & Email

Fatal error: Uncaught exception 'wfWAFStorageFileException' with message 'Unable to verify temporary file contents for atomic writing.' in /home/hitelorg/public_html/dand.hu/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:47 Stack trace: #0 /home/hitelorg/public_html/dand.hu/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(650): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/hitelorg/...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/hitelorg/public_html/dand.hu/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 47