Az objektív is lehet szubjektív!

A merevedési zavar és a stressz közötti összefüggése

Merevedési zavar

Rohanó világban élünk, ahol a stressz beköltözött a mindennapjainkba. Kutatások kimutatták, hogy ez a merevedési zavar egyik leggyakoribb oka. Izgalmi fázisban a hímvessző megtelik vérrel, a maximális erekció eléréséig, ami jó esetben kitart az aktus végéig. Merevedési zavar esetében azonban csak rövid ideig vagy egyáltalán nem valósítható meg a közösülés, a próbálkozások ellenére sem.

Ennek gyakorlatilag két oka lehet: szervi vagy lelki eredetű. Ha fennáll a gyanú, hogy szervi probléma áll a háttérben, semmi esetre se próbáljuk meg a saját fejünk után kezelni, hanem mindenképpen konzultáljunk a szakorvossal! A lelki okok között a stressz vezeti a mezőnyt, amit sokszor képtelenek vagyunk kiküszöbölni.

A legtöbb férfi az élete során találkozott már az impotencia fogalmával, ami átmeneti időszakban is súlyos nyomot hagy az emlékekben és a későbbi szexuális együttlétek során ez is hozzájárulhat az ismételt merevedési zavarhoz. Ilyenkor sokat segíthet egy meghitt beszélgetés a partnerünkkel. A nő megértő hozzáállása megkönnyítheti a negatív időszak átvészelését.

Print Friendly, PDF & Email